VIRTUAALIHEVONEN - A SIM-GAME HORSE

Anfarwol Caregan Ciwt

KRJ-II (5,5 + 40 + 16 + 20 + 15 = 96,5, 12/2018)
VWY-II (7,5 + 6,5 + 5 + 21 + 5 = 45p, 7/2018)
VWY-B myönnetty 10.10.2021

Luonnekuvaus

Gus on melkoinen herrasmiesponi - puhdasta kultaa niin sisältä kuin ulkoakin. Ori on mitä kiltein käsitellä ja eritasoisten hevosharrastajien on helppo tulla sen kanssa toimeen. Gus seisoo nätisti paikoillaan hoidettaessa ja suorastaan nauttii saamastaan huomiosta ja harjaamisista. Varustaessa ori on turpa peruslukemilla tai korkeintaan vähän luimistaa, jos vyötä kiristään turhan haipakkaan. Taluttaessa Gus kulkee kuuliaisesti narun toisessa päässä. Keväällä voi olla joutuisampi askel, mutta muuten se ei ota stressiä ympäristön tapahtumista. Jo aivan pikkuvarsana Gus sai tomeralta emältään hyvää mallia asioiden rohkeasta tutkailusta. Orista on tullut itsestäänkin uskalias. Se suhtautuu uusiin asioihin rennosti korvat hörössä ja muihin poneihin verrattuna se on melkoisen harkitsevainen ja tyyni liikkeissään. Jos Gus heittäytyy äkkinäiseksi, vastassa on todennäköisesti ollut oikeasti vihainen villisika tai jotain muuta vastaavaa.

Kisojen ja tapahtumien kiertely ympäri maailmaa on mukavaa puuhaa, sillä Gus on aina niin selväpäinen ja rento oma itsensä. Itsenäinen poni ei välitä olinpaikastaan tai missä seurassa se on, vaan elämä ja ruoka maittaa aina samaan malliin. Myös kengittäjän ja eläinlääkärin huseeraukset Gus ottaa vastaan rauhallisin ja yhteistyöhaluisin mielin.

Ratsastaessa Gus kulkee mukavasti eritasoisilla ratsastajilla, mutta parhainta terää siitä ei saa esiin ilman taitoa. Ori huokaisee pitkään ja syvään, jos siltä ei juuri muuta vaadi kuin lönköttelyä kenttää ympäri. Kun vaatimustaso nousee, alkaa ponikin piristyä. Sileällä Gus vaatii hyvää tasaista apujenkäyttöä, sillä se on hyvin tarkka ja anteeksiantamaton. Toisaalta ori on myös hyvin palkitseva, sillä kun se menee oikeinpäin, tiedät tehneesi paljon oikein. Esteillä Gus on oikea pikku raketti, jolta löytyy vauhtia omasta takaa. Toisinaan tyyli on sen verran omintakeinen, että orin kanssa on pysytty pelkissä kavaleteissa...

Sukutaulu

Penparc Golden Rock
WB, vkk, 134cm

Champion
KTK-II
Locket of Golds
WB, vkk, 135cm, evm
Mardie Gros
Yvette
Penparc Ceri
WB, rt, 133cm, evm
Delirious
Moonfield Faint
Honeyhill Alma
WB, rn, 135cm

Honeyhill Meurig
WB, rn, 134cm, evm
Paderau Mervin
Honeyhill Frida
Honeyhill Adamanta
WB, prt, 135cm, evm
Siorus
Araminta

Jälkeläiset

Anfarwol Caregan Ciwt on jalostuskäytössä.

wB-t. Glenwood Rose Cariad *6.8.2017, e. Pencalow Mistral - Champion, KTK-III
wB-o. Glenwood Cobalt *19.11.2017, e. Glenwood Cornelia - FF, KTK-III
wB-t. Moana's Nikki *5.1.2018, e. Mewian Nefer - KTK-II
wpb-t. Huovilan Keira *12.8.2018, e. Huovilan Kendra - VWY-II

Kilpailut

Kilpailukalenteriin on merkitty vain Gusin sijoitukset. Ori kilpailee pääsääntöisesti porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa. Tarkista ajankohtaiset ominaisuuspisteet rekisterisivulta.

KOULURATSASTUS (8kpl sijoituksia)

24.04.17 Riemunkirjava, KRJ Helppo C - 4/22
26.04.17 Riemunkirjava, KRJ Helppo C - 1/24
27.04.17 Riemunkirjava, KRJ Helppo C - 5/24
10.06.17 Kärmeniemi, KRJ Helppo B - 5/49
11.06.17 Ponipallero, KRJ Helppo B - 4/60
11.08.17 Raatteen Suomenhevoset, KRJ Helppo B - 3/30
16.08.17 Raatteen Suomenhevoset, KRJ Helppo B - 5/30
24.09.17 Vuorna, KRJ Helppo B - 3/40

SHOW PONY CIRCUIT

- Pistearkisto

PORRASTEUT

ERJ 1094.29p (vt. 3)
KRJ 1851.14p (vt. 5)
KERJ 126.92p (vt. 0)
VVJ 1044.21p (vt. 3)

Päiväkirja ja valmennukset

19. heinäkuuta 2018, Viimehetken viilailuja
Gus oli onnessaan, kun se pääsi lämpimänä kesäpäivänä puunattavaksi, kun valmistauduimme huomiseen VWY:n laatuarvostelun tilaisuuteen. Kävin aamulla ennen pahinta auringonpaahdetta kaikki askellajit läpi ratsain, jonka jälkeen ori sai viettää varjoisassa tarhassa päivän. Iltapäivällä Gus pääsi vihdoin pesulle ja voi pojat, voikon ponin kauniin sävyinen karvapeite ja vitivalkeat jouhet eivät tuntuneet tulevan koskaan tarpeeksi puhtaaksi, kun niitä oikein lähti shampoon ja sienen voimin siistimään. Onhan Gus aina siisti kun se ravaa showkisasta toiseen, mutta tällä kertaa jokainen yksittäinen lika tuntui hyppäävän silmille. Lopputulos oli oikein säihkyvä otus, jonka kehtaa kiikuttaa huomenna ihmisten ilmoille.


2. heinäkuuta 2018, Treeniä ja talutusratsastusta
Gus nakitettiin eilen kyyditsemään lapsia kylätapahtuman talutusratsastuspisteellä. Ori oli rauhallinen oma itsensä, kuljettaen pieniä ratsastajia turvallisesti pientä lenkkiä ympäri. Muuta en olisi tältä luottoponilta odottanutkaan. Ihana auringonpaiste helli koko päivän ja Gus vaikutti siltä, että se nukahtaa aivan pian. Tänään oli eilisten kävelyjen ja laahustelujen vastapainoksi kevyen voimatreenin aika. Orilta on vielä yksi palkinto nappaamatta showpuolella, joten poni on pidettävä tikissä, vaikka kilpaura muuten on jo saatu pakettiin. Gus oli alkuverryttelyn aikana vähän lötkö, mutta vetreytyi siitä, kun sai moottorinsa käyntiin tehdessämme paljon siirtymisiä ja kavaletteja. Ratsastin laukkaa lyhyissä pätkissä keskittyen erityisesti juuri nostoihin. Poni sai hyvin takajalat alleen ja teki nätit, hallitut siirtymiset pyyntöjeni mukaan.


21. helmikuuta 2018, Alkuvuoden kuulumisia
Kuusivuotiaaksi kerennyt Gus on pitänyt aika haipakkaa elämänsä aikana. Ori on niin sopeutuvainen ja helppo, että sen kanssa saa melkeimpä jarrutella itseään, ettei etenemistahti ole nuorelle orille liian rankka. Tein päätöksen, että Gus pitää nyt pientä huilia ratsastustouhuista ja keskitymme nostamaan sen SPC-tittelin Elite In-hand Show Ponyyn. Ratsastusluokassa se on jo saanut tarvittavat pisteet kasaan parhaimpaan arvonimeen. Kisamenestyksen lisäksi mieltä on lämmittänyt kermakaramellin jälkikasvun edesottamuksien seuraaminen. Omaan talliin jäänyt Rose Cariad on mitä hienoin nuori tamma, muualle myyty kasvattimme Cobalt on ehtinyt savuttaa FF-arvonimen ja Pencalow'ssa asustava Moana's Nikki on päässyt sijoille Helpon A:n koulukisoissa ja showurakin on pyörähtänyt näppärästi käyntiin. Lisää varsoja on tiedossa, joten katsotaan, mihin tästä katraasta loppujen lopuksi on! :)


26. syyskuuta 2017, Show Supreme Champion
Shin Pony Show shel Namer oli Namerin järjestämän SPC-turneen kolmas ja viimeinen päivä. Gus oli ollut ensimmäisenä päivänä kireä kuin viulunkieli, joten sen sai pois tolaltaan ihan pienelläkin ärsykkeellä. In-hand -kehä meni vähän penkin alle, kun ori ei jaksanut keskittyä, vaan hyöri ja pyöri aina tilaisuuden tullen. Seuraavana päivänä ori oli eilisen huhtomisesta väsähtänyt ja vähän flegmaattisen oloinen. Juoksin itse sen mitä kintuistani pääsin ja sain hilattua orin perässäni kehän viidennelle sijalle. Viimeisenä päivänä oli tarkoitus olla ihan turisteina matkassa, mutta Gus oli kuin kotonaan ja yllätti kaikki voittamalla ensin oman kehänsä ja yltämällä sen jälkeen koko show'n parhaaksi poniksi!


20. marraskuuta 2016, Nuorten welshponien arviointi
Käytös: 2
Rakenne: 7 (pää ja kaula/runko/jalat ja kaviot - 5/10/5 p)
Liike: 4 (käynti/ravi/laukka - 4/6/2 p)
Askellajikoe: 4
Suku: 2

Yhteispisteet: 19p. - Quality Welsh Youngster

Gus esitettiin nuorten welshponien arvioinnissa, josta oli kotiintuomisena 3. palkinto. Ponilla ei ollut aivan paras päivä, vaan se oli poikkeuksellisen yhteistyökyvyttömällä tuulella - oikea aasi suorastaan. Liikkeiden esittäminen meni aivan plörinäksi, kun yleensä niin siivo ori keskittyi kaikkeen muuhun. Heikompien hetkien joukkoon mahtui toki hymyä ja onnistumisiakin, joten on parasta vain ottaa reissu puhtaasti kokemuksen kartuttamisena.


24. syyskuuta 2016, Ponivarsoja Anfarwolista
Talon vanhan wC-orin rekisteröinti ja äkillinen poismeno pian sen jälkeen poiki asian jos toisenkin. Anfarwolin pitäjä sandi ihastui oriin ja harmitteli tämän kuolemaa. Yhden pakasteen voimin saimme kuitenkin hänen mounttitammansa kantavaksi. Siinä asioista puolin ja toisin sopiessa, ja varsaa syntyväksi odotellessa, ehdin ihastua sandin lukuisiin ihaniin welshponeihin. Tyhjin käsin ei tarvinnut minunkaan jäädä, sillä Anfarwolista lähti matkaan kaksi ponivarsaa, tamma ja ori.

Kullankeltainen orivarsa, Gus, on kivan sävyisä B-sektion welshponi, jolle asiat menevät ekasta kerrasta perille. Ei se ihan tossukka ole, mutta pelaa pieneksi ponivarsaksi yllättävän hyvin ihmisen kanssa. Mitä olen kuullut, myös varsan vanhemmat ovat hyviä käsitellä, joten jotakin tämän tyyppistä osasin odottaa.

© kuvasta kiitos Goldhills Welsh