VIRTUAALIHEVONEN - A SIM-GAME HORSE

Glenwood Cornelia

† KUOLLUT 4.4.2021
lopetettu huonojen hampaiden vuoksi
  • "Cora" VH15-022-0096
  • Welshponi sektio B, tamma
  • s. 30.12.2015, Iso-Britannia
  • 23-vuotias (CAS XL)
  • Ruunikko, 128cm

  • Yleispainotus, Helppo B, 80cm

  • Kasvattaja/omistaja: Disa VRL-03335
VWY-III
5,5 + 5 + 5 + 20 + 3 = 38,5p, 5/2018
VWY-B
myönnetty 2.3.2021

Luonnekuvaus

Cora on lempeän utelias poni. Siinä missä emänsä Ciril oli aina ensimmäisenä kärppänä paikalla, kun se hoksasi jotain mielenkiintoista, on Cora enemmänkin muiden perässä peesailevaa tyyppiä. Syntymässään orvoksi jäänyt Cora ei ehtinyt ottaa vaikutteita emästään, vaan se on oppinut tukeutumaan toisiin lajitovereihin, myös näin vanhemmalla iällä. Jos toiset ponit eivät uskalla tehdä jotakin, ei Corakaan lähde yksin sooloilemaan. Vaikka tamma on välillä hieman epäilevä uusien asioiden suhteen, on se yleisesti ottaen luotettava ja reipas poni käsitellä. Erityisesti Coran rauhallisuus säilyy, jos se saa olla toisen ponin seurassa, eikä sen tarvitse olla yksin. Sama mantra toistuu monessa muussakin Coran kanssa tehtävässä puuhassa. Matkustaessa tamma menee kiltisti kyytiin ja pysyy siellä, mutta stressitaso on melko korkea ilman seuralaista.

Ratsuna Cora on halutessaan osaava, mutta se ei pistä itseään automaattisesti sataprosenttisesti likoon. Ratsastaja saa herätellä alkuun Coraa, mutta kun vauhtiin päästään, on alla mitä etevin lasten kouluratsu. Tamma antaa helposti pikkuvirheet anteeksi, kunhan sen kanssa toimii muuten johdonmukaisesti. Kisapaikoilla Coralla tuppaa olemaan vähän enemmän virtaa kuin kotona, mutta se on silti helppo käsitellä. Iän ja rutiinin myötä tamma on osannut keskittyä radallakin omaan suoritukseensa muiden kyttäilemisen sijaan.

Sukutaulu

Newyddlyn
WB, rnkm, 128cm

Cadwalader
WB, tprn, 131cm, evm
Illwyd
Eilidyr
Sirons Bethwyn
WB, vkkkm, 128cm, evm
Nodlawn
Morcant
Mirkwood Ciril
WB, rnkm, 136cm

VWY-II
Mirkwood Blackjack
WB, rn, 130cm, evm
Boris II
Jaqueline
Mirkwood Siria
WB, rt, 137cm, evm
Tiger Heart
Mirkwood Sirella

Näytä sukuselvitys

Jälkeläiset

Glenwood Cornelia on jalostuskäytössä.

wB-t. Glenwood Chocolatine *10.11.2016, i. Pencalow Frappuccino, om. Glenwood - VWY-II
wB-o. Glenwood Cobalt *19.11.2017, i. Anfarwol Caregan Ciwt, om. Christelle Roche - KTK-III, FF
wB-o. Glenwood Caruso *2.5.2018, i. Pencalow Carmilo, om. Cloudfield - KTK-II

Kilpailut

Kilpailukalenteriin on merkitty vain Coran sijoitukset.

Cora on kilpaillut porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa, katso ominaisuuspisteet rekisteristä.

- ERJ 549.11p (vt. 1)
- KRJ 1046.5p (vt. 3)
- KERJ 0p (vt. 0)
- VVJ 549.11p (vt. 1)

KOULURATSASTUS (1kpl sijoituksia)

03.08.16 Yentel Ponies, KRJ Helppo D (seura) - 25/39
06.08.16 Yentel Ponies, KRJ Helppo D (seura) - 24/44
20.08.16 Khimaira Stud, KRJ Helppo C (seura) - 13/30
20.08.16 Khimaira Stud, KRJ Helppo B (seura) - 17/31
21.12.16 Whitehall, KRJ Helppo C (seura) - 6/40
21.12.16 Whitehall, KRJ Helppo B (alue) - 13/36
30.12.16 Thirteen, KRJ Helppo B (alue) - 10/28
30.12.16 Nuppulanharjun Tila, KRJ Helppo C (seura) - 9/49
30.12.16 Nuppulanharjun Tila, KRJ Helppo B (alue) - 14/39

Päiväkirja ja valmennukset

20. joulukuuta 2017, joulukulkue
Paikallinen ponikerho on saanut Corasta ja tämän tyttärestä Chocosta hyvät maskotit toimintaansa. Ponit ovat olleet kilttien ja rauhallisten luonteidensa ansiosta mukana kerhon toiminnassa muun muassa talutusratsuina ja ajoponeina. Yksistään Cora tai Choco eivät viihtyisi, mutta kun niillä on toistensa tuki ja turva, ne ovat kuin kotonaan, vaikka ympärillä on toisinaan melkoistakin vilinää ja vilskettä. Tänään ponit olivat mukana joulumarkkinoilla poronsarviin ja muuhun joulurekvisiittaan puettuina.


19. marraskuuta 2017, orivarsa
Odotimme Coran varsovan piakkoin omasta Gus-orista, mutta kaikista valmistautumisistamme huolimatta tamma onnistui varsomaan ilman että kukaan huomasi. Pyysin Hettietä katsomaan varsomiskameraan ja tytön ilme oli hämmästyneen kummastunut, kun hän sai soperrettua Coran jo ilmeisesti varsoneen. Pieni, isänsä oloinen orivarsahan se siellä oli huolehtivaisen emänsä hoivissa.


15. tammikuuta 2017, kisatauko
Cora on saavuttanut kakkostason kouluratsastuskilpailuissa, joten sillä saralla tamma on saavuttanut kaiken mihin se koulutustasonsa perusteella pystyy. Cora jääkin nyt samankaltaiselle pikkutauolle, jolla se oli jokunen aika sitten varsottuaan ensimmäisen varsansa Chocon. Katsotaan miten kauan tauko kestää ja mitä sen jälkeen tehdään - jatkaako lempeä tamma pienten ratsastajien turvallista opastamista koulukiemuroihin, varsotetaanko se vai valmistaudummeko näyttämään tamman pikimiten VWY:n laatuarvostelussa.


20. joulukuuta 2016, kouluvalmennus (omistajan kirjoittama)
Kouluvalmennuksen päivän teemana oli pohkeenväistö ja laukannosto. Cora vaipuu helposti säästötilaan, jossa se vain puksuttaa tasaisen tappavasti eteenpäin, joten on tärkeää, että tamma on avuilla ja reippaalla mielellä. Väistöt sujui oikealle napakasti ja laukka nousi kepeästi. Vasemmalle väistäessä Cora oli jäykempi ja se vaati hyvän tuen, jotta takaosa seurasi mukana. Jos näin ei ollut, laukkakaan ei noussut yhtä sujuvasti kuin toiseen suuntaan. Pääty-ympyrällä laukan tahti pysyi kyllä hyvänä, mutta nostoon kaivattiin napakkuutta. Loppua kohden ratsukko sai tekemisen meiningistä kiinni myös tähän kierrokseen.


3. elokuuta 2016, kisoihin tutustumassa
Cora on hyvin kiltti ja ensiluokkainen lastenponi, mutta se on aika kova jännittämään yksinoloa. Olemme harjoitelleet radan ratsastamista kaverien pysytellessä loitommalla ja ihan hyvin se on pikkuhiljaa lähtenyt tutuissa kotioloissa sujumaan. Yentel Poniesin kisoissa tamma sai kunnon tulikasteen, kun siirsimme tilanteen vieraaseen ympäristöön. Helppo D luokassa tamma pääsee helpolla, sillä tärkein fokus on asetettu keskittymiseen ja hermoilun vähentämiseen. Cora oli alussa jäykkä, mutta uskalsi loppua kohden jo vähentää pingottamista ja muiden menon tuijottelemista. Ihan hyvä aloitus ja suuntahan on aina ylöspäin!


30. joulukuuta 2015, emänsä kuopus
Vanha tammamme Ciril saatiin kuin saatiin vielä vanhoilla päivillään kantavaksi. Kotitalliin hienosta kouluponista ei ollut jäänyt yhtään puhdasta B-sektion varsaa ja mielimme kuitenkin saada siitä suvunjatkajan. Sulhaseksi valikoitui nuori tuntemattomampi kimo-ori Newyddlyn. Varsa putkahti maailmaan aivan ajallaan joulukuun 30. päivä, mutta tamman ikäänsä nähden hyvästä kunnosta huolimatta ongelmista ei säästytty. Varsa oli hieman huonossa asennossa ja varsomisesta aiheutui komplikaatioita, joiden myötä jouduimme loppujen lopuksi luopumaan Ciril -tammastamme. Kaikeksi onneksi pieni kaunis ruunikko tammavarsa, Cora, selvisi. Meillä on toinen varsallinen tamma, josta kokeilemme saada sijaisemää orvoksi jääneelle pikkuvarsalle, jonka elämän alku ei ole rosoilta säästynyt.

© kuvista kiitos VRL-04000