VIRTUAALIHEVONEN - A SIM-GAME HORSE

Velvetie van de Woestijn

  • "Velma" VH21-023-0028
  • Welsh Part Bred (NWR-kelp., 65,625%), tamma
  • *11.7.2020
  • 5-vuotias
  • Tummanruunikko, 144cm
  • Estepainotus, Helppo A, 120cm
  • Kasvattaja: Disa VRL-03335
  • Omistaja: Disa VRL-03335
EV-I
(7 + 10 + 4 + 4 + 5 + 6 = 36p. 5/2021)
Tilaisuuden paras 4-vuotias

What a time to be alive

Velmalla on ihanat tuikkivat silmät, joista hehkuu elämänilo ja viisaus. Tammalla on mutkaton suhtautuminen maailman menoon, mutta se on kuitenkin kartalla mitä tapahtuu ja missä. Velman kanssa on kivan helppo puuhailla arjessa, sillä kun yhteistyö hioutuu timantiksi, poni toimii tavun pituisilla äännähdyksillä ja tyhmyyksiä tehdessään kielloksi riittää tuomitseva katse.

Tavattoman mukava poni toimii tuttujen kanssa kuin ajatuksen voimalla, mutta vieraampia käsittelijöitä kohtaan Velmalla voi olla omia konnuuksiaan. Tamma on hoitaessa kärsivällisesti paikallaan seisova, mutta myös erinomaisen hyvä pikku hiljaa laistamaan liiallisista ponnisteluista tai kohti omia touhujaan. Velma ei tee mitään äkkinäisin liikkein, mutta yks kaks esimerkiksi kengittäjä huomaa kannattelevansa koko ponin painoa, kun Velma on hissuksiin lakannut kannattelemasta itse omaa koipeaan.

Ratsastaessa Velma on sopeutuvainen erilaisiin tilanteisiin ja ratsastajiin. Sileällä poni on rehti, reipas ja herkkä avuille, mutta osaa myös mennä sieltä missä aita on matalin, jos ratsastaja ei osaa asettaa tarpeeksi topakasti rajoja. Velma oppii nopeasti ratsastettavat tehtävät ja alkaa ennakoimaan aivan kuin kertoakseen "joo joo, mä osaan tän". Esteillä poni on paremmin hereillä ja voit olla varma, ettei se jätä yhtäkään hyppyä välistä. Velmalla on kohtuullisen hyvä esteäly, varovaiset hypyt ja itsevarmuutta pelastaa tilanne, jos ratsastaja on esimerkiksi möhlinyt lähestymisen ja ponnistuspaikan.

Sukutaulu

i. Prinz van de Woestijn
WPB (68,75%), trn, 145cm
ii. Griet Lucas
WPB (37,5%), VWY-III
ii. Cashmir Quill WPB (50%)
iie. Griet Schuyler NLD
WPB (25%), VWY-II
ie. Viviane CF
wB, KTK-III
iei. Appletree's Andromeda wB
iee. Even You
wB, KTK-III
e. Brunnby Mint Blossom
WPB (62,5%), rn, 147cm
KTK-III, EV-II
ei. Rude Boggart MPB
WPB (50%), KTK-III
eii. Windstone Bergerac
wB, KTK-I, ERJ-II, VWY-II
eie. Ruya al Tahir+++
SEA, Legion of Supreme Merit
ee. Brunnby Doublemint Crumbs
WPB (75%), Champion, KTK-II
eei. Elderwood's Blue Dragon
WPB (50%), VIR MVA Ch, VSN Ch, KTK-III
KRJ-II, YLA2, VWY-III
eee. Blaebond Pink Fury
wB, Champion, KTK-II, ERJ-I, KRJ-I, VWY-II

Sukuselvitys

iiii. Cadell Cabir WPB (50%), iiiii. Cadogan WPB (50%), iiiiii. Cilydd wB, iiiiie. Inyah Shahar ox, iiiie. Indina Z WPB (50%), iiiiei. Iorwerth wB, iiiiee. Ynessa xx
iiie. Gwenith WPB (50%), iiiei. Armanz WPB (50%), iiieii. Armani xx, iiieie. Serene wB, iiiee. Gabbey Bbiya WPB (50%), iiieei. Dhalim Obaid ox, iiieee. Ginette wm
iiei. Koijster Fenix WPB (25%), iieii. O'Dolino xx, iieie. Koijster Fandaran WPB (50%), iieiei. Twice Down xx, iieiee. Adora wB
iiee. Willemina WPB (25%), iieei. Knuthaal Monsun WPB (25%), iieeii. Marc Dona xx, iieeie. Knuthaal Fwen wB, iieee. Italin Mistress xx
eeii. Dark Magix xx, eeie. Bucklebury Moira wB

Jälkeläiset

Kilpailut

ESTEKILPAILUT (ERJ, 1 sij.)

12.08.21 Aittotaipaleen Tila, ERJ 70cm - 4/37

KOULUKILPAILUT (KRJ, 2 sij.)

14.07.21 Llanwenarth Stud, KRJ Helppo D - 2/15
15.07.21 Llanwenarth Stud, KRJ Helppo D - 1/15

Päiväkirja

18.7.2021 / velman ekat kisat

Saattoiko kellään muulla kuin meidän Prinssillä ja Mintulla olla niin fiksu lapsonen, että ensimmäisellä kisareissullan se oli heti kuin kotonaan? Tuskin. Pohjois-Walesissa Coedpothin kylässä sijaitsi Llanwenarth Stud, joka kasvatti A-sektion welshponeja. Vanhan kartanon tiluksilla järjestettiin aina silloin tällöin welsheille suunnattuja kisaviikkoja. Puitteet olivat mukavat ja tapahtuma ei ollut turhan iso, joten koin sen hyväksi paikaksi debytoida nuoren Velma-ponin kanssa kilparadoilla.

Kisaturnee lähti pienen alkukankeuden jälkeen Velman kanssa oikein hyvin, sillä sijoituimme heti ensimmäisenä kisapäivänä Helpon D:n luokassa toisiksi. Seuraavana päivänä meille siunaantui jopa oikein luokkavoitto. Velmalle olisi sopinut lyhyempi turnee, mutta jatkoimme seuraavat kisapäivät harjoittelun ja rutiinin keräämisen nimissä. Ratsastin radat rennosti hyvällä mielellä ja en ollut moksiskaan, vaikka jotain rikkeitä tulikin tehtyä. Tärkeintä oli, että ponin fiilis säilyi kivana. Tamma ei tehnyt yhtään hullumpia ratoja silloinkaan, vaikka ruusukkeille emme enää yltäneet. Vähän jo väsymys taisi painaa jaloissa.

Kaiken kaikkiaan reissu oli hyvä kokemus sekä ponille että omistajalle. Velma näki taas hyppysellisen enemmän maailmaa ja omistaja sai olla ylpeä kuinka mutkaton ja itsevarma kisaponin alku hänellä olikaan käsissään.

11.7.2020 / uusi wpb-hankinta

Voi pientä Minttua, jonka kilpauran tielle tuntuivat eksyvän kaikki maailman nuhat ja naarmut. Kun tamma sai kaiken kukkuraksi vaivaa, jolle tulisi antaa paranemisaikaa, päätin ottaa aikalisän koko kisatouhun kanssa. Mintulle katsottiin omasta tallista sulhaseksi Prinssi-ori ja jäimme odottelemaan 11 kuukauden päässä siintäviä varsauutisia.

Walesin sateinen kesä näytti parastaan päivänä, jona Velma syntyi. Minttu oli ollut hyvin salaperäinen varsomista enteilevien merkkien kanssa, mutta onneksi kokeneena kasvattajana huomasin pientä muutosta aiempaan ja osasin odottaa aamuöistä pikkuvarsaa. Seurasin varsomista kamerasta ja kun kaikki näytti menevän hyvin, kömmin paikalle vasta hetken päästä. Varsa makasi pitkin pituuttaan, joten vähän jo huolestuin, oliko se kuitenkaan terve. Ilmeisesti Velma vain keräili itseään, sillä se kapusi honteloille jaloilleen sellaisella kertarykäisyllä, etten ollut kovin montaa kertaa nähnyt vastaavaa aiemmin.

"Enteilee hyvää, terhakkaa kilpahevosta" ratsuttajani Kevin intoili nähtyään Velman ensimmäistä kertaa, jalkeilla menossa vauhdilla nisälle imemään. – "Mistä tiedät, ettei Minttu ollut samanlainen syntyessään ja silti siitä tuli tuollainen nössykkä?" vitsailin nuorelle miehelle siitä, että hän jatkuvasti epäili Velman emän sopivuutta kilpahevoseksi sen lauhkean luonteen vuoksi.

© kuvista kiitos ransu.kuvat.fi, taustakuva Subtle Patterns