Temps Triste D'or

virtuaalihevonen / a sim-game horse

"Triste" VH16-021-0471
Trakehner -tamma, musta, tähti, skt, 166cm
21-vuotias, s. 7.11.2016 (CAS)
Koulupainoitus, Intermediate I

Kasvattaja/omistaja: Disa VRL-03335

KRJ-I
(7,5 + 40 + 25 + 20 + 15 = 107,5p.) 1/2021

KV-I
(Rakenne: 8 Askellajit: 2 + 3 + 3 Lisäpisteet: 3 Ratsastettavuus: 4 Luonne: 5 Suku: 21,5 = 49,5p.) 12/2017

Luonnekuvaus

Triste on kuin kopio isoisoäidistään Tuikusta. Molemmat ovat sellaisia pienehköjä, tyypiltään perinteisiä, väriltään tummanpuhuvia ja luonteeltaan järkeviä. Tristen kanssa on aina yhtä mukava lähteä tekemään kaikenlaista, sillä tamman voi olettaa käyttäytyvän aika moitteettomasti. On myönnettävä, että Tristen kanssa ei ole sen varsa-aikana puuhailtu yhtä aktiivisesti kuin muiden hevosten kanssa, mutta rutiinin puutteesta huolimatta Triste on leppoisa maailman matkaaja, joka tutkailee ympäristöään kiinnostuneesti, ehkä tanssahtaa pari askelta jotain jännää kohdatessaan ja se siitä uutuuden viehätyksestä. Tamma ei ole sellaista tyyppiä, joka rakastaa huomion keskipisteenä loistamista, vaan se viihtyy mieluummin hieman sivummalla. Triste ottaa osaa sirkukseen, jos sitä sattuu huvittamaan.

Arjen puuhastelussa Triste on kaikessa helppoudessaan koko talliporukan suosikkeja. Tamma on nopea hoitaa ja satuloida. Kaviota puhdistaessa seuraava jalka nousee jo valmiiksi ilmaan ja kengittäjänkin on miellyttävää työskennellä tämän hevosen kanssa, kun jalka pysyy omin voimin ylhäällä. Pesulla käymistä tamma rakastaa yli kaiken ja se jaksaisi hörppiä vettä suoraan hanasta vaikka koko päivän. Triste ei jännitä klipperin surinaa, vaan enemmänkin ottaa parturoinnin aikana pikku nokoset. Hevosautoon Triste kipuaa luottavaisin mielin, kunhan vieressä on mieluisa hevoskaveri. Tamman harvoihin miinuksiin kuuluu sen satunnaisen valikoiva maku mitä tulee toisiin hevosiin. Itsenäinen Triste suhtautuu normaalisti melko neutraalisti toisiin hevosiin, mutta joitakin yksilöitä se ei jaksa katsella lähellään sekuntia pidempää. Jos viereen eksyy "väärä hevonen", tiedossa ei ole mitään vuosisadan tappelua, mutta raivostuttavaa hapannaamaisuutta, leukojen louskutusta ja vimmattua laitojen potkimista.

Ratsuna Triste on kivasti omalla moottorillaan liikkuva, sopivan reipas ja jonkun verran ratsastajan virheitä anteeksi antava. Tamma ei ole liikkeiltään hirveän "flashy", mutta kyllä sen vaivattoman irtonaiset ja lennokkaat askeleet kuitenkin katseen kestävät. Tamman parhaimpiin ominaisuuksiin kuuluu sen hermot, jotka ovat täyttä rautaa tiukan kisapaikankin tullen. Triste on hyvin miellyttävä ratsu, joka odottaa kuuliaisesti ratsastajalta apuja ja jos tamma ei tiedä mitä sen pitäisi tehdä, se mennä puksuttaa eteenpäin polttamatta sen kummemmin pinnaansa. Tehtävien vaatimustason noustessa ratsastajan on osattava vaatia Tristeltä hieman enemmän, sillä hevonen jää helposti omaan mukavuuskuplaansa talsimaan. Tamman kiltteyden ei pidä antaa hämätä, vaan tarpeen tullen sitä on kannustettava yritteliäisyyteen.

Sukutaulu

VIR MVA Ch
Charlemagne Vegas
trak, rn, 164cm
KTK-II, KV-II

Bloody Pirates 54
trak, rn, 165cm

Champion
Cocaine Blues SIN
KRJ-II
VIR MVA Ch
Andomeda WL
KTK-III, KRJ-II
Classic Lucia
trak, rn, 162cm

VIR MVA Ch
Waterfall's Nesthor
KTK-II
VIR MVA Ch
Waterfall's Erotica
KTK-III
Champion
Tiamira D'or
trak, prn, 167cm
KTK-I, KRJ-II
Sir London D'or
trak, trn, 167cm
KRJ-II
VIR MVA Ch
Mordred PB
Signoria
KRJ-I
Tiziana D'or
trak, trn, 168cm
KRJ-III

Ringwraith PB
KRJ-I, YLA2
Thug Passion Gone
KRJ-II

Suvussa myös

Jälkeläiset

t. Tia-Blanka s. 18.2.2018, i. Lukacs KTN
     Vaativa A -tasolla kilpaillut, KV-I -palkittu, anglo-trakehner

Kisatulokset

 

PORRASTETUT

katso ominaisuuspisteet rekisterisivulta

» ERJ 2069.94p (vt. 5)
» KRJ 4606.91p (vt. 9)
» KERJ 0p (vt. 0)
» VVJ 2069.94p (vt. 5)

» Lue päiväkirjaa


© Taustakuva Inspiration Gallery / Tristen kuvista kiitos Gestüt Hämelschenburg