VIRTUAALIHEVONEN - A SIM-GAME HORSE

Brunnby Mint Blossom

  • "Minttu" VH19-023-0000
  • Welsh Part Bred (NWR-kelp., 62,5%), tamma
  • *11.11.2018
  • 5-vuotias
  • Ruunikko, 147cm
  • Estepainotus, Helppo A, 110cm
  • Kasvattaja: Brunnby
  • Omistaja: Disa VRL-03335
EV-II (5 + 9 + 5 + 2 + 4 + 6 = 31p. 7/2019)

What a time to be alive

Minttu on ihanan mutkaton poni, jonka kanssa tarvitsee harvemmin, jos koskaan, lyödä päätään seinään. Tammasta voi tunnistaa vähän samanlaisia hömpän piirteitä kuin mitä sen isänisässä Bergeracissa on. Minttu on myös sellainen hyväntahtoinen hölmöläinen.

Tämän kiltimmäksi tuskin kilpaponi voi muuttua kuin mitä Minttu on. Arjen puuhasteluissa tamma käyttäytyy rauhallisesti ja tyynesti. Taluttaessa Minttu menee kiltisti löntystellen, eikä pieni patistus ole aina välillä pahitteeksi. Tamma ei ota hoputtelusta tai komentelusta (jota sen kohdalla tosin hyvin vähän joutuu soveltamaan) tammamaisesti itseensä.

Ratsastaessa Minttu on hitaammin syttyvä, joten se on heräteltävä kunnolla avuille ennen varsinaiseen työntekoon ryhtymistä. Tamma on hirmu sympaattinen ja nöyrä, joten sen kanssa pärjää helpompien tehtävien parissa myös kokemattomampikin ratsastaja. Minttu on kova tekemään parhaansa mukaan, mutta poni on kuitenkin suhteellisen anteeksiantavainen mitä tulee selästä kantautuviin vähän epäselviin apuihin. Tamma on ihan tyytyväinen, jos sen ei tarvitse tehdä muuta kuin puksuttaa eteenpäin, jos siltä ei muuta vaadi. Kun Mintusta saa seuraavaan vaihteen päälle, se alkaa laittaa töppöstä toisen eteen ihan tosissaan.

Sukutaulu

i. Rude Boggart MPB
WPB, trt, 144cm
ii. Windstone Bergerac
wB, KTK-I, ERJ-II, VWY-II
ii. Windstone Isle Man wB
iie. Dunafon Daisy wB
ie. Ruya al Tahir+++
SEA, Legion of Supreme Merit
iei. Ra-s-ankh ox
iee. Riah al Tahir ox
e. Brunnby Doublemint Crumbs
WPB, rn, 148cm
Champion, KTK-II
ei. Elderwood's Blue Dragon
WPB, VIR MVA Ch, VSN Ch, KTK-III
KRJ-II, YLA2, VWY-III
eii. Dark Magic xx
eie. Bucklebury Moira wB
ee. Blaebond Pink Fury
wB, Champion, KTK-II, ERJ-I, KRJ-I, VWY-II
eei. Blaebond King Llwyd wB
eee. Blaebond Pink Cadillac wB

Isä Rude Boggart MPB on nuori Moanassa asuva ori, joka tähyää 110cm esteurille. Isänemä Windstone Bergerac myytiin Glenwoodin kautta maailmalle. I-palkinnon kantakirjaori on kilpaillut esteillä. Isänemä Ruya al Tahir on Majorithy Arabiansin omistama kimo egyptinarabi, jolla on tuloksia kenttäratsastuksen CIC1-luokasta.

Emä Brunnby Doublemint Crumbs on nätti piirtopäinen ja sukkajalkainen ruunikkotamma, jolla on kisattu sekä kouluratsastusta Vaativan B:n tasolle että 100cm esteitä. Emänisä Elderwood's Blue Dragon on kouluratsastuksessa mainiosti pärjännyt piirtopäinen raudikko. Dawnfrost Ponies -tallissa asuneella orilla on kolme kantakirjattua jälkeläistä. Emänemä Blaebond Pink Fury on musta B-sektion edustaja, joka on kilpaillut helppoa B:tä ja 90cm esteitä.

Jälkeläiset

Kilpailut

ESTEKILPAILUT (ERJ)

04.11.19 Kadon Kartano, ERJ 60cm - 6/44
06.11.19 Kadon Kartano, ERJ 60cm - 5/44

KOULUKILPAILUT (KRJ)

01.11.19 Kadon Kartano, KRJ Helppo D - 4/25
06.11.19 Kadon Kartano, KRJ Helppo D - 3/25
10.11.19 Kadon Kartano, KRJ Helppo D - 3/25

NÄYTTELYT (NJ)

25.07.19 Adina, WPB - 2/3, irtoSERT (pt. Jannica)

Päiväkirja

31.7.2019 / Estevarsojen laatuarvostelu

Varsat ovat saaneet elää oikein kirjaimellisesti pellossa, sillä en edes muista kenet olisin viimeksi vienyt näytille ihmisten ilmoille EV- tai KV-tilaisuuteen – ehkä Willeminan tai kenties Rufuksen? Oli kuka oli, tilanteeseen täytyi joka tapauksessa tulla muutos. Etenkin nyt, kun nuorisossa on paljon hyväsukuisia ja potentiaalisia kilpaponienalkuja.

Minttu ja D-sektion orivarsa Morien olivat Glenwoodin vahvistukset Estevarsojen laatuarvostelutilaisuudessa. Rakenteestaan vähän "veikeässä" kasvuvaiheessa oleva tamma sai 5/10, kun taas puolestaan hyvästä suvusta pisteitä kertyi 9/10. Käytöksestä tilaisuudessa tuli ansaitusti täydet pisteet! Irtohypytyskujalla (jonka pitäisi olla kotona tehtyjen treenien vuoksi ihan kuitenkin tuttua puuhaa tammalle) ponille iski joku tenkkapoo, joten meno oli yhtä sulavaa kuin täillä tervassa. Hypyistä pisteitä tulikin vain 2/5. Sen sijaan askellajit, jotka esitettiin sekä ratsain että taluttaen, pääsivät ihan hyvin esille ja niistä kertyi hyvät 4/5 pisteet.


6.2.2019 / uusi wpb-hankinta

Minttu kotiutettiin tänään kasvattajaltaan Brunnbystä Glenwoodin omalle tammavarsalaitumelle. Mitä uuteen tammaan on ehtinyt tutustua, se vaikuttaa todella mutkattoman oloiselta, kiltiltä ja lempeältä varsalta. Kevin piikitteli minua, onko tästä kisahevoseksi ollenkaan. Kaikki parhaat estetammani ovat olleet melkoisia tuholaisia jo pienestä pitäen, joten tajusin kyllä nuoren miehen pointin. Hymähdin ja näyttelin kansainvälisiä käsimerkkejä vitsikkäälle nuoremmalle tallimestarilleni.

"Ehkä tämä on se yksi tervejärkinen miljoonasta", heitin topakasti vastakommenttia. En malta odottaa, että Minttu kasvaa ja pääsemme näkemään mihin kaikkeen Mintusta oikein on. Päätähtäin on esteradoilla, mutta jos varsa tulee yhtään emäänsä, liike ja kokoaminen riittänee mainiosti myös kouluradoille. Tällainen ei-niin-temperamenttinen versio rakkaasta allroundertammastani Mindystä olisi enemmän kuin tervetullut!

© kuvista kiitos "ei halua nimeään mainittavan", taustakuva Subtle Patterns