VIRTUAALIHEVONEN - A SIM-GAME HORSE

Glenwood Lucie

  • "Lucie" VH22-022-0184
  • Welshponi sektio B, tamma
  • s. 8.2.2021
  • 3-vuotias (CAS67)
  • Ruunikonkimo, 131cm

  • Yleispainotus, Helppo A, 70cm

  • Kasvattaja: Disa VRL-03335
  • Omistaja: Disa VRL-03335

Luonnekuvaus

Luciella on ruunsasti itseohjautuvuutta, ehkä vähän turhankin paljon. Glenwoodin väelle selvisi vasta myöhemmin, että siinä missä ponin emä Gretchen pyytää palvelua vaativaan sävyyn etusella kolaamalla, isäori Aimo on aivan samanlainen kuopija. Luciea on pienestä pitäen yritetty siedättää siihen, ettei ole tarkkaa järjestystä kuka menee milloinkin ulos, kuka saa ensimmäisenä väkirehut tai muuta. Siitä huolimatta tammalla on kympin matikkapää ja se kyllä huomaa, jos tuttu kaava ollaan aikeissa rikkoa. Emän esimerkki oli toistaiseksi ollut sitkeää siedätystä tehokkaampi.

Ratsastaessa Lucie on pieni poninviikari, joka menee kyllä eteen- ja taaksepäin eri tasoisilla ratsastajilla, mutta tilanteen tullen se keksii omia temppujaan. Jos useampi ratsukko menee kentällä samaan aikaan, Lucie voi yhtäkkiä kääntyä esimerkiksi voltilta kavereiden perään tai olla laukkaamatta, jos toisetkin vain ravaa tai kävelee. Aloittelevampaa ratsastajaa poni vie edellä mainitulla tavalla kuin märkää rättiä, jos sen kanssa ei ole tarpeeksi jämpti. Sellainen tyyppi, joka ei anna Lucielle mahdollisuutta poistua omalle reitilleen, saa tammasta kivan ja osaavan ratsun niin sileälle kuin esteille. Vaikka poni voi olla alkuun enemmän laiskemman oloinen, kivan tekemisen myötä se innostuu silminnähden.

Sukutaulu

Aymes Lluwchaiarn
wB, rtkm, 130cm

KTK-III
Lewys Ioan
wB, rtkm, 132cm
evm
Jacut Alhambra
Llily Iliamna
Mawnan Pomona
wB, rtkm, 129cm
evm
Fflur Pyr Merryn
Mawnan Maywood
Twynnells Gretchen
wB, rn, 135cm

Aylesworth Marmaduke
wB, trn, 131cm
evm
Aylesworth Rhodri
Kingsclough Maybell
Twynnells Ginger Love
wB, vkkkm, 136cm
evm
Hafod Card Trick
Twynnells Georgina

Jälkeläiset

Glenwood Lucie ei ole jalostuskäytössä.

ei jälkeläisiä

Kilpailut

Kilpailukalenteriin on merkitty vain Lucien sijoitukset.

KOULURATSASTUS (0 kpl sijoituksia)

Päiväkirja ja valmennukset

27. heinäkuuta 2022, Nuorten welshponien arviointi
Lucie esiintyi nuorten welshponien arvioinnin raadille reippain ja avoimin mielin, joten se sai käytöspisteitä erittäin hienon ysin. Tammalla oli kasvuvaihe jonkun verran kesken, joten pieni hirvenvasa ei saanut sen mairittelevampia rakennepisteitä. Lähdimme mukaan Lucien kanssa, kun pari muuta ponia osallistui ja ajattelimme tamman saavan hyvää kokemusta. Kyllä ne huonot rakennepisteet silti hieman kirpaisivat kasvattaja-omistajan sydäntä, mutta ei voinut mitään. Liikkeiltään Lucie ei sen kummemmin shokeerannut, mutta teki askellajikokeessa kiltisti työtä käskettyä, vaikka välillä vähän meinasi mennä pupu pöksyyn.

Käytös: 9p
Rakenne: 3p (pää ja kaula/runko/jalat ja kaviot - 8/1/1 p)
Liike: 4p (käynti/ravi/laukka - 3/4/5 p)
Askellajikoe: 4p
Suku: 2p

Yhteispisteet: 22p - Excellent Welsh Youngster


8. helmikuuta 2022,
Markkinoilla oli myynnissä hieno koulupainotteinen B-sektion ori, joka päätyi loppujen lopuksi Britanniasta Tanskan kautta Paraatiponeihin. Disalle jäi myynti-ilmoituksesta mieleen, kuinka valpas yleisilme ja kivat liikkeet kimolla ponilla oli. Glenwoodin uuden tamman, Greten, ollessa nelivuotias, Disa otti yhteyttä "Aimon" ostaneeseen Daniin. Aimolle ja Gretelle sovittiin treffipäivä, jonka jälkeen jännitettiin pysyykö varsa kyydissä ja jos pysyisi, millainen pieni sieltä tupsahtaisi maailmaan.

Greten tiineys sujui hyvin ja pieni tammavarsa tulla tupsahti maailmaan yhdentoista kuukauden odotuksen päätteeksi. Hyvin tummasävyinen ruunikko varsa kastettiin Lucieksi Disan pyöriteltyä kaikkia joulunaikaan liittyviä nimiä päässään. Luciessa oli nimittäin ripaus joulun taikaa, sillä ajatus varsasta lähti Lucian päivän tienoilla. Joku saattoi ehkä olla pettynyt, ettei varsasta tullut Glenwood Vihreä Kuula tai mikään muukaan älynväläys.

© kuvista kiitos tallin omaisuutta